CodaBox

Door onze samenwerking met CodaBox kan u voortaan uw bankverrichtingen automatisch laten verwerken in MyFact.

Wat is CodaBox?

CodaBox haalt dagelijks CODA bestanden op bij het merendeel van de Belgische banken, en levert deze bestanden aan boekhouders. Zo hoeft de boekhouder geen akkoord te maken met elke bank, en tevens hoeft de boekhouder zich ook geen zorgen te maken over de technische implementatie. Een CODA bestand is niet meer dan een digitaal bankafschrift.

CodaBox en MyFact

Net zoals uw boekhouder haalt ook MyFact dagelijks de CODA bestanden op bij CodaBox, met dit verschil dat MyFact enkel de positieve verrichtingen (betalingen aan u) ontvangt. Deze verrichtingen worden vervolgens verwerkt en getoond in uw MyFact omgeving.

Hoe werkt het?

Aan de hand van de gestructureerde mededeling van de bankverrichting wordt de betaling automatisch verbonden aan de juiste factuur.

Indien er geen overeenkomstige factuur wordt gevonden, kan u alsnog zelf de verrichting koppelen aan de juiste factuur.

CodaBox: bankverrichtingen koppelen aan facturen

Overzicht van uw bankverrichtingen

Indien er nieuwe bankverrichtingen in uw omgeving zijn verwerkt, krijgt u hier een mooi overzicht van via email. In uw omgeving zijn uiteraard ook alle transacties beschikbaar om na te kijken, en waar nodig te koppelen aan de juiste factuur.

Hoe ga ik van start?

Vraag allereerst aan uw boekhouder of hij uw bankverrichtingen reeds verwerkt via CodaBox. Als uw boekhouder geen afnemer is van CodaBox bestanden kan u contact met ons opnemen.
Vervolgens activeert u de module "Bankverrichtingen" in MyFact. U kan daarna de verbinding met CodaBox instellen.
Indien nodig kan u ook uw betalingsnota aanpassen, zodat de gestructureerde mededeling op elke factuur wordt getoond.